Alegerea şi utilizarea anvelopelor

Alegerea şi utilizarea anvelopelor

Alegerea şi utilizarea anvelopelor

06.01.2021

Alegerea şi utilizarea anvelopelor

Alegerea anvelopei trebuie să fie făcută în conformitate cu echiparea impusă de constructor sau de RAR.

Orice altă modificare trebui făcută împreună cu un specialist în domeniu care vă va putea oferi informaţii corecte, complete şi competente, pentru ca dumneavoastră să circulaţi în siguranţă, respectând cadrul legal şi utilizand maxim vehiculul pe care il gestionaţi.

Apelaţi la echipele de consultanţi pentru a primi oferte complete şi pentru ca împreună cu aceştia să luaţi cele mai eficiente decizii pentru dumneavoastră. Trebuie sa fim atenti la regimul de exploatare deoarece, aceeasi anvelopa se comporta diferit in alte conditii de exploatare, decat cea pentru care ea a fost construita.

Nu folosiţi anvelope care nu respectă presiunea optima sau anvelope cu indici de viteza si sarcina superiori celor indicati.


Verificaţi periodic presiunea anvelopelor (inclusiv a roţii de rezervă) si ajustaţi-o în cazul în care nu corespunde cu presiunea recomandată. Presiunea anvelopelor se poate face la rece (automobilul nu a circulat cu cel putin 2 ore înainte sau a circulat 3 km cu viteză redusa) sau la cald, însă în acest caz valoarea cu care trebuie umfală roata trebuie să fie cu 0,3 bai maare decât cea specificată de producător.


Anvelopele trebuie verificate periodic, inclusiv roata de rezervă, pentru a nu lasa trecută cu vederea o defecţiune care ar putea avea consecinţe serioase în cazul continuării utilizarii şi pentru a prelungi duratăa de viaţa a anvelopelor dumneavoastră, obşinân o feicientizare a costurilor operaţionale ale vhicului.

Verificaţi gradul de uzură a anvelopelor şi dacă banda de rualre s-a uzat uniform. În cazul în care observaţi uzură neuniformă, apelaţi un service de roţi pentru o verificare a roţilor şi a sistemului de direcţie.

Când înlocuiţi o anvelopă trebuie să o faceţi cu convingerea că aţi ales anvelopele care se potrivesc cel mai bine necesităţilor dumneavoastră şi condiţiilor de utlizare.

Înlocuirea anvelopelor se efectueaza când:

    • gradul de uzură este avansat – adâncimea cării de rulare a atins nivelul de 3mm
    • anvelopa a suferit deteriorări sau accidente (pene, taieturi, lovituri, fisuri, gâlme)
    • anvelopa a imbatranit – depinde de producator intre 5 ani – 8 ani.

Tineţi cont de recomandarea specialiştilor care spun, că în cazul în care nu veţi schimba toate anvelopele de pe un vehicul, trebuie să montaţi pe aceeasi osie doua anvelope identice (aceeasi marca, acelasi profil). Daca se monteaza două anvelope diferite, identice dar cu grad de uzură diferit, vor reacţiona diferit la orice comandă (accelerare, frânare, manevre brulte etc). Asigurati-va ca toate anvelopele vehiculului provin de la acelasi producator si au acelasi profil al caii de rulare.

Durata de utilizare a anvelopelor variază de la un vehicul la altul şi este foarte greu de estimat, deoarece în compoziţia pneurilor sunt diferite materiale care reacţionează diferit la stimulii externi şi care se comportă de asemenea diferit, în funcţie de condiţiile de exploatare (sarcină, viteză, presiune, întreţinere).

Imediat ce temperatura a scăzut sub pragul de+7 grade Celsius este necesar sa montaţi imediat anvelopele de iarnă. https://pieseautomag.ro/Anvelope pentru sezonul de iarna

Add Comment